Pech in Barcelona

Op 15 -16 april werd in het Spaanse Barcelona de eerste ERX wedstrijd van 2018 gereden. MDK kwam er aan de start met de Ford Fiësta die tijdens de wintermaanden volledig geupdate geweest is. Jammer genoeg verliep de wedstrijd niet zoals verwacht……een kapotte benzinepomp gooide roet in het eten en MDK moest vroegtijdig de strijd staken……..

Barslecht weer op zaterdag in Barcelona, de regen kwam met bakken naar beneden en het circuit was herschapen in één grote modderpoel.
Vooraf had Michaël goede hoop op een mooie wedstrijd, de Fiësta was tijdens de wintermaanden serieus onder handen genomen om de wegligging en de handeling van de auto te verbeteren.
Tijdens de testen in het Franse Chatouroux was Michaël zeer tevreden met de gedane aanpassingen en hij verwachte mee te kunnen strijden voor een finaleplaats.

Heat 1 in de gietende regen, MDK stond er aan de start met “CSUCSU” op pole, MDK op 2, Anders BRATEN op 3, Peter HEDSTRÖM op 4 en Tamás KÁRAI op startplaats 5
Na een goede start kon Michaël een 12 tijd algemeen uit de Fiësta schudden, het was niet gemakkelijk om de auto op de baan te houden want het circuit was spekglad.
Met die 12e tijd op de tabellen was MDK mee om te strijden voor een semi finale plaats.

De hemelsluizen bleven tijdens heat 2 open in Barcelona, modder modder modder….en nog eens modder.
MDK stond aan de start met Reinis NITISS op pole, MDK op 2, Derek TOHILL op 3, Peter HEDSTRÖM op 4 en Rodolphe AUDRAN op plaats 5.
Dan sloeg het noodlot toe bij MDK, na een terug goede start viel de auto stil. De pechduivel was meegereisd naar Spanje en onze man uit Londerzeel moest de strijd staken met een benzinedruk probleem.
In de paddock werd de auto nagezien en dan bleek dat herstellen niet meer mogelijk was en zo moest MDK de handdoek in de RX ring gooien.
De volgende wedstrijd is in eigen land, op 12 en 13 mei in Mettet.
Iedereen op post om MDK naar een finale plaats te roepen !
Onderstaand een fotoalbum die we kregen van supporter Peter Claes, waarvoor dank !


Comments are closed.