EK Rallycross Lydden Hill: Mission accomplished in Great Britain voor Michaël De Keersmaecker

Sequence-01_3-e1334054160133-640x236

Afgelopen zondag en maandag werd op de Engelse omloop van Lydden Hill het Europees Rallycrosskampioenschap op gang geschoten. Michaël De Keersmaecker vertrok vol goede moed richting deze seizoensopener.

In het kamp van de JDK-rijder was er voor de start nog wat paniek door problemen met de computer. Maar ter plaatse werd het euvel verholpen, waardoor Michaël in optimale omstandigheden van start kon. De weersomstandigheden waren apocalyptisch in Lydden Hill. Regen, koude en wind teisterden het circuit dat werd omgetoverd in een modderbrij.

Michaël De Keersmaecker kwam als vijfde uit de kwalificaties en kon zich rechtstreeks kwalificeren voor de A-finale. Ook in het oude systeem zoals vorig seizoen, toen maar vijf wagens zich rechtstreeks konden kwalificeren voor een A-finale, had hij dus deze plaats veroverd.

Michaël De Keersmaecker: “De wagen liep perfect en het voltallige team heeft een perfecte job gedaan. Alleen moeten we het sproeisysteem onder handen nemen. Dat werkte niet naar behoren in dergelijke extreme weersomstandigheden, waardoor ik hier en daar wat liet liggen. Ik lukte een vijfde startplaats, maar dat had nog iets beter gekund. In de tweede kwalificatieheat moest ik tweemaal in de ankers toen de Zweed Hvaal en de Noor Lysen voor mijn neus in de fout gingen. Tijdens de start van de A-finale ging ik als eerste de joker in; een ideale uitgangspositie om een podiumplaats te viseren. Ik kon vrij vlug het gat voor mij dicht rijden, maar werd enkele ronden opgehouden door Walfridson die heel laat in de race ging jokeren. Zodoende verloor ik de kans op het podium en ook een zekere vierde plaats toen Lindefjell via de joker nog net voor mij kon eindigen. Enerzijds ben ik daardoor wat ontgoocheld want vorig seizoen kon Lindefjell nooit een stevige vuist maken tegen mij. Anderzijds had ik een plaats binnen de top 5 voorop gesteld en daar zijn we in geslaagd. Dus toch een geslaagd weekend en een mooie uitgangspositie voor de volgende wedstrijd in Frankrijk. Vooral omdat de Focus volledig is gereviseerd en ik door omstandigheden geen enkele trainingsmeter had gereden voor deze wedstrijd. Dit in tegenstelling tot het gros van de concurrenten. Deze wedstrijd was eigenlijk een doorgedreven roll out van de Focus”.

Tekst: DSP

Foto: JDK Racing

 

Categorieën: Nieuws | Geschreven door Wim Seerden

Comments are closed.