EK Rallycross Dreux (FR): Michaël De Keersmaecker kent pechweekend

feature02

Het seizoen was goed begonnen voor Michaël De Keersmaecker die reeds van bij de seizoensstart van zich liet spreken met een knappe vijfde plaats in de A-finale bij de Super Cars. De JDK-rijder was van plan om deze positieve lijn door te trekken binnen de zeer competitieve Super Cars.

Zowel piloot als machine blaakten van gezondheid en zelfvertrouwen, maar Michaël had toch gehoopt op droge weersomstandigheden na het moddergevecht in Lydden Hill. Niet dus; het regende een gans weekend en terwijl centraal Europa prachtig weer kende, was het in Frankrijk opnieuw huilen met de pet op. Ook de circuitkennis van Michaël was totaal nihil, waardoor de vrije training volledig moest worden benut om daar een punt van te maken.

De Keersmaecker had het geluk niet aan zijn kant. Hij was onderweg naar een goede chrono, maar bij het couperen van een bocht ging de band van de velg en werd de onfortuinlijke Fordrijder in de muur gekatapulteerd. Tijdens de tweede kwalificatieheat op zondag ging het perfect met een schitterende vierde chrono. Michaël moest wel een perfecte derde stint afwerken, gezien hij zijn bonus reeds op zaterdag had opgesoupeerd.

De Keersmaecker moest voor de derde heat bij de Super Cars door zijn 4de chrono in de tweede heat vroeg de baan. “Het was droog, maar de piste lag er uitermate vet bij. Ik reed een perfecte stint ik was tevreden van mijn chrono ondanks de zeer moeilijke omstandigheden. Mijn hoop op een nieuwe A-finale werd nog groter toen het na mijn heat opnieuw begon te regenen. Maar een voor een gingen ze sneller. Ik kon mijn ogen niet geloven en ging verhaal zoeken bij de Franse piloten die regelmatig op de omloop van Dreux actief zijn. Ik kreeg daarbij te horen dat het asfalt na een fikse regenbui meer grip geeft omdat de vettigheid dan wordt weggespoeld. Ook al is de piste nat, dan nog is de grip beter. Daarenboven kreeg ik nog een handvol seconden aan mijn broek door een jumpstart en via een teleurstellende 20ste chrono moest ik naar de C-finale die ik afsloot in vierde stelling met één puntje als troostprijs. Spijtige zaak want tijdens de eerste twee kwalificatieheats zat ik goed in de wedstrijd. Dit onderstreept nog maar eens het belang van een goed resultaat op zaterdag. Ik hoop dat ik naderhand Dreux kan gebruiken als schrapresultaat en ik ga me nu volledig concentreren op de komende wedstrijden in Oostenrijk en Hongarije,” besluit een teleurgestelde JDK-rijder.

Tekst: DSP

Foto: JDK Racing

Categorieën: Nieuws | Geschreven door Wim Seerden

Comments are closed.