EK Rallycross: De Keersmaecker met gemengde gevoelens terug uit Oostenrijk

sized_ERC-Greinbach-tweede-heat-060

Michaël De Keersmaecker is thuis gekomen met een behoorlijke puntenoogst uit Oostenrijk waar de vierde manche plaats vond van het Europees Rallycrosskampioenschap. Maar de JDK piloot heeft gemengde gevoelens en maakt zich op om dit weekend beter te doen in Hongarije.

Van Michaël De Keersmaecker is geweten dat de Oostenrijkse omloop steeds het zwarte beest is van het seizoen. Ook in de afgelopen seizoenen waarin hij verschillende Europese titels raapte in andere divisies was de proef in Oostenrijk steeds een dieptepunt.

“Normaal gezien had ik Oostenrijk gepland als schrapresultaat en was ik niet aan de start gekomen. Het is altijd rommelen ginds. Een heel kort circuit en bijgevolg veel gele vlagsituaties. Ik hou er niet van. Maar door het slechte resultaat in Frankrijk moest ik wel richting Oostenrijk. Ik heb een nieuwe motor laten bouwen in Engeland, maar het ging voor geen meter De turbo leverde amper vermogen en kwam te laat op druk. Zo kan je geen fatsoenlijke wedstrijd rijden. Ik moest via de B-finale naar de A-finale, waarna ik van mijn sokkel ben gereden door Doran die na een uitstap vrij agressief terug de baan op kwam. Ik werd tenslotte 7de. Ontgoocheld, maar toch een verbetering van Frankrijk dat ik nu hopelijk als schrapresultaat kan inbrengen.

De Keersmaecker staat momenteel 7de in de tussenstand en maakt zich nu op om komend weekend naar Hongarije af te reizen. Een snelle omloop die hem veel beter ligt en waar hij met aan de start zal komen in de oude configuratie met een andere turbo.

Tekst: DSP

Foto: JDK Racing

Categorieën: Nieuws | Geschreven door Wim Seerden

Comments are closed.