BK Rallycross Maasmechelen: Opwarmer voor Michaël De Keersmaecker

5J3G3909

Michaël De Keersmaecker, onze nationale hoop in het Europees Rallycross binnen de SuperCars, komt aan de start van openingsmanche van het Belgisch kampioenschap Rallycross dat zondag op gang wordt geschoten op het Duivelsbergcircuit van Maasmechelen.

Niet met de Ford Focus WRC die momenteel in de eindfase verkeerd inzake de opbouw voor het Europees kampioenschap.

“Het wordt stilaan tijd dat we nog eens achter het stuur kruipen. Het is een leuke opwarmer voor de zware kalender die volgt”, aldus de ongeduldige JDK-rijder.

“Ik heb me vorig seizoen rot geamuseerd met de Volvo van Baelus en met die ingesteldheid gaan we ook terug van start. De ambitie is een podiumplaats en alleen de proeven in Maasmechelen staan op de agenda met de Volvo. Voor de rest gaan we ons alleen focussen op het Europees programma dat van start gaat op 8 april in het Britse Lydden Hill. Tien wedstrijden waarbij ik normaliter niet zal starten tijdens de derde manche in Oostenrijk. Het circuit is zeer kort, het ligt me niet en ik heb er nooit graag gereden. Ik heb trouwens 14 dagen vakantie gepland in die periode. Maar stel dat ik goed presteer in Groot Brittanië en Frankrijk, dan zal ik mijn visie mogelijks moeten herzien. Het wordt een belangrijk seizoen voor mij. De Focus is nog steeds een competitieve wagen en we doen alles in eigen beheer”.

“De Ford Focus werd volledig gereviseerd en enkele testdagen zullen zich opdringen. Op 25 maart is er een testdag in Valkenswaard waar ik Pedro Bonnet zal bijstaan tijdens zijn eerste meters met de nieuwe Volvo C30 die hij liet opbouwen bij Gunnarsson en waarmee hij het EK voor TouringCars zal betwisten.. Nadien gaan we samen richting Frankrijk voor een tweedaagse testsessie om dan nadien te vertrekken richting Lidden Hill voor het grote werk”.

“Wat de vooruitzichten zijn voor het EK ben ik nog wat voorzichtig in mijn uitspraken. De concurrentie is bijzonder zwaar. Ik hoop een vervolg te kunnen breien aan de mooie prestaties van vorig jaar, maar ook de concurrentie zat niet stil. Met de nieuwe reglementering waarbij nu 8 wagens starten in de finale, moet ik in staat zijn om telkens een rechtstreekse A-finale te bemachtigen. Vorig jaar stond ik regelmatig op de eerste startrij van de B-finale. Als ik dit kan aanhouden is een A-finale gegarandeerd. En met acht wagens op de startgrid moet er een gans andere strategie worden gehanteerd in zake de jokerlap. En dat is pas interessant. Met mijn snelle starts van vorig jaar in het achterhoofd zouden we wel eens goed uit de verf kunnen komen”

Maar eerst zal Michaël De Keersmaecker met de Volvo van Baelus het spektakel verzorgen komende zondag in Maasmechelen.

Text: DSP

Foto: JDK Racing

Categorieën: Nieuws | Geschreven door Wim Seerden

Comments are closed.