Albatec Racing en Michaël De Keersmaecker in FIA RallycrossRX

albatec

Dumfries, Schotland (Verenigd Koninkrijk) – zaterdag, 23 maart 2013; Albatec Racing, het nieuwe team in het FIA European Rallycross Championship, is verheugd mede te delen dat het een overeenkomst heeft bekomen met Michaël De Keersmaecker die een van de twee Albatec Peugeot 208 zal bemannen vanaf de tweede meeting van het RallycrossRX kampioenschap in Portugal komende maand…….

De Belg vervoegt het team en beschikt over een benijdenswaardig CV in de rallycross. Hij was ondermeer meervoudig Belgisch, Nederlands en Europees vice-kampioen, Europees kampioen in de klasse in 2007 en 2008 en vijfde algemeen in de Supercar klasse in het ERC afgelopen jaar. De 33-jarige man uit Londerzeel wordt gelauwerd als een van de snelste rallycross rijders en brengt een karrenvracht aan ervaring mee naar het jonge team.

In 1999 debuterend in de rallycross aan het stuur van een Peugeot 106, veroverde De Keersmaecker het volgende seizoen al de Europese titel van vice-kampioen. Zijn carrière in de rallycross combineerde hij met succesvolle uitstappen in de toerwagen- en GT racerij met ondermeer een klasse overwinning in 2008 tijdens de 24 Hours of Spa. In 2009 keerde hij terug naar de rallycross.

De Keersmaecker vervoegt Albatec Racing aan de vooravond van de eerste RallycrossRX deelname van het team in de vermaarde thuishaven van de rallycross, Lydden Hill in Kent. Vanaf de tweede meeting in Portugal in april zal de ervaren rijder team vormen met Albatec Racing teamchef en eerste piloot Andy Scott in hun jacht op succes in Supercar in het hertekende en door IMG-georganiseerde Rallycross RX.

Michaël de Keersmaecker, JDK Albatec Peugeot 208 #9:

“Ik ben verheugd Albatec Racing te kunnen vervoegen in het RallycrossRX kampioenschap 2013 en om mijn sponsor JDK aan het team te koppelen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet kan rijden in Lydden Hill, maar ik zal echter aanwezig zijn om kennis te maken met de Albatec Racing ploeg in afwachting van mijn debuut bij het team volgende maand.”

“Ondanks het feit dat het team nieuw is, ben ik zeker dat Albatec Racing snel vooraan te vinden zal zijn en ik ben zeer tevreden dat ik er deel van kan uitmaken in een dermate vroeg stadium in de ontwikkeling. Ik ben ook zeer blij te kunnen racen naast Andy Scott, die zonder twijfel een van de snelste piloten is. Ik ben dus zeker dat we als team vrij vlug op kruissnelheid zullen komen en kunnen vooruitkijken naar enkele goede resultaten in het komende seizoen.”

Marc Laboulle, Albatec Racing Team Manager:

“Michaël is zonder twijfel een van de snelste rallycrossers, lopende over verschillende jaren binnen deze competitie. Hij is een snelle, capabele rijder met een pak rallycross kilometers achter de kiezen. Met Andy en Michaël ben ik zeker dat Albatec Racing nu beschikt over twee van de sterkste en meest toegewijde rijders binnen de rallycross en beide zijn staat om te strijden voor het RX podium.”

“Natuurlijk moet Michaël onze Albatec Peugeot 208 nog ontdekken, maar ik ben er van overtuigd dat hij vrij snel bij de les zal zijn tijdens een geplande test voor aanvang van de Portugese meeting volgende maand.”

Categorieën: Nieuws | Geschreven door Gino Wallaert

Comments are closed.